Vuoden liikuttaja Kiteellä

28.1.2024

Keski-Karjalan Sukeltajat ry. valittiin Pohjois-Karjalan urheilugaalassa 27.1.2024 Vuoden Liikuttajaksi Kiteellä.

Kiteen vesistöt houkuttelevat liikuttamaan vesiluonnossa

Pohjois-Karjalan urheilugaalan teema oli luontoliikkuminen. Tammikuun lopulla järjestetyssä gaalassa Keski-Karjalan Sukeltajat ry. palkittiin vuoden liikuttajana Kiteellä. Seuran toimintamuotoihin kuuluu totutusti norppa-, laitesukellus-, vapepa- ja koulutustoimintaa. Kiteellä on kokonaisuudessaan erinomaiset puitteet sukellusharrastukseen niin uimahallin ja toimintatilojenkin puolesta. Tärkein etu paikkakunnalla on kuitenkin erinomaiset sukeltamiseen soveltuvat vesistöt, jotka houkuttavat sukeltajia liikkumaan luonnossa laajalti eri puolilta Suomea.

Seura on panostanut määrätietoisesti hyvään sukeltamista tukevaan kalustoon kuten kompressoreihin ja veneeseen. Lisäksi seura ylläpitää sukellustukikohtaa Valkiajärvellä. Kirkkaat vesistöt ja tukipalvelut ovatkin tärkeimmässä roolissa sille, että paikkakunta houkuttelee sukeltajia vuosi vuodelta enemmän. Sukeltajat tuovat paikkakunnalle vuosittain satoja majoitusvuorokausia, joten voitaneen puhua jo vesistömatkailusta.

Erityisesti Valkiajärvi on tuonut Kiteelle oletettavasti kaikki Suomen parhaat vedenalaiskuvaajat. Paikkakunnan vesistöt ovat näkyneet laajalti niin tunnetuissa vedenalaista luontoa kuvaavissa elokuvissa, TV-sarjoissa ja vuosittain erilaisissa valokuvauskilpailuissa. Valkiajärven ohella paikkakunnalla on lukuisa määrä kirkkaita vesistöjä, joista moni muu paikkakunta voi vain haaveilla. Puruvesi, Karjalan Pyhäjärvi, Heinäjärvi, Kangaslampi ja monet muut pienet järvet ja lammet ovat kirkkaudeltaan tasoa, joita esimerkiksi Uudellamaalla ei ole välttämättä yhtään.

Keski-Karjalan Sukeltajat toivottavat kaikki vesiluonnosta kiinnostuneet snorklailemaan, vapaasukeltamaan tai laitesukeltamaan Kiteelle, Keski-Karjalaan.