Sukeltajat ovat mukana Vapepan Keski-Karjalan paikallistoimikunnassa

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) on laaja vapaaehtoisten auttajien verkosto, joka toimii kaikkialla Suomessa. Vapaaehtoiset ovat mukana hälytysryhmissä, jotka tarpeen tullen hälytetään auttamistehtäviin.

Keski-Karjalan sukeltajat ry. on mukana Vapepassa osana Vapepan Keski-Karjalan paikallistoimikuntaa.

Vedenalainen etsintä on koulutettujen sukeltajien toimintaa. Sukeltajaliitto kouluttaa sekä Vapepa-sukeltajia, että Vapepa-sukelluskouluttajia. Koulutetuilla Vapepa-sukeltajilla on valmiudet toimia viranomaisten apuna erilaisissa vedenalaisissa etsintätehtävissä. Vapepa-sukeltajat suorittavat ensisijaisesti kiireettömiä tehtäviä. Lue lisää Sukeltajaliiton sivuilta.

Keski-Karjalan sukeltajilla on muutamia koulutettuja Vapepa-sukeltajia sekä hyvä Vapepa-toimintaa tukeva kalusto. Seuran Pioner Multi III veneessä oleva Humminbird Solix G3 luotain ja mm. vedenalainen robottikamera auttavat etsinnöissä ja tukevat hyvin sukeltajien toimintaa.

Pioner Multi III 80 hp moottorilla. Veneessä on keulaportti, hyvä viistokaikuluotain uusimmilla kartoilla ja muuta etsintöjä tuevaa varustusta.
Venettä säilytetään Kiteellä ja se on käytännössä koko ajan lähtövalmiudessa. Samoissa tiloissa on myus muu toimintaa tukeva kalusto.
Seuralla on myö vedenalainen drone, jolla voidaan kuvata ja tarkistaa esim. viistokaiulla löydettyjä kohteita. Robottikameran ulottuvuus on 100 metriä.
Vapepa-sukeltajat koulutetaan Sukeltajaliiton Vapepa-sukeltajakursseilla.
Useimmiten Vapepa-tehävät ovat poliisijohtoisia tehtäviä, missä voi olla mukana useita eri toimijoita.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.