Keski-Karjalan Sukeltajat ry. on vuoden seura 2022

1.4.2023

Sukeltajaliitto ry. on valinnut Kiteellä toimivan Keski-Karjalan Sukeltajat ry:n vuoden sukellusseuraksi. Huomionsoitus julkaistiin ja luovutettiin seuralle 1.4.2023 Sporttitalolla Helsingissä Liiton vuosikokouksen yhteydessä. Palkinnon vastaanottivat seuran puheenjohtaja Arto Möttönen ja varapuheenjohtaja Erno Olkkonen. Palkinnon luovuttivat Liiton toiminnanjohtaja Sari Nuotio ja varapuheenjohtaja Marko Niinistö.

Perusteluissa valinnalle mainitaan

Keski-Karjalan Sukeltajat tarjoaa alueellaan erinomaiset puitteet sukeltamiselle.

Seuran kotikohteena on yksi Suomen tunnetuimmista sukelluspaikoista, Valkiajärvi, minkä vuoksi yhteistyö vierailevien sukellusseurojen, harrastajien ja myös median kanssa on jatkuvaa.


Laitesukelluksen lisäksi seurassa on myös nuoriso- ja Vapepa-toimintaa.


Lisäksi palkitsemispuheissa tuli esiin, että seura on tuonut niin sukellusharrastusta kuin seutukuntaakin esiin  positiivisella tavalla valtakunnallisesti. Myös mm televisiossa muutamia kertoja näkynyt seuran teksteillä teipattu vene mainittiin.

Kiteen vesistöt, seuran sekä sen jäsenten toiminta ovat näkyneet mm. Järven Tarinassa, Järvisinfoniassa, Peltsin toinen luonto sarjassa, lottoarvonnassa ja useissa muissa valtakunnallisissa medioissa kuten Ylen lähetyksissä.

Vuonna 1983 perustettu seura tunnettiin vuoteen 2006 saakka nimellä Kiteen Urheilusukeltajat ry.

Seura kiittää saamastaan merkittävästä huomionosoituksesta!

Kiertopalkinto
Seuran yhteistyö vierailevien sukellusseurojen, harrastajien ja myös median kanssa on jatkuvaa
Huomionosoituksen luovuttivat Sukeltajalliton varapuheenjohtaja Marko Niinistö ja toiminnanjohtaja Sari Nuotio. Vastaanottajina seuran puolesta puheenjohtaja Arto Möttönen ja varapuheenjohtaja Erno Olkkonen.
Kiertopalkinto pyritään sijoittamaan näkyvälle paikalle esimerkiksi Kiteen uimahallille.